Ключови изводи от решението на Доналд Тръмп за измами в Ню Йорк

...
Нюйоркският съдия Артър Енгорон постанови, че бившият президент на Съединените щати
Коментари Харесай

Нюйоркският съдия Артър Енгорон постанови, че бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп е извършвал измами в продължение на години, докато е изграждал империята си за недвижими имоти.

Решението дойде във вторник по гражданско дело, заведено от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента, които Тръмп призна за отговорни за измама бизнеси, банки в дело за измама в Ню ЙоркТръмп носи отговорност за клевета във второто дело на писателя Карол: американски съдияКакво е 14-та поправка и може ли тя да блокира кандидатурата на Тръмп за президент през 2024 г.?Процесът срещу Тръмп се отделя от Джорджия съобвиняемите отиват в съда следващия месецкрай на списъка

Джеймс, демократ, съди Тръмп и Trump Organization преди година, обвинявайки ги в измамно надценяване на активите на компанията за недвижими имоти, включително небостъргачи, голф игрища и имението му Мар-а-Лаго във Флорида.

Ето основните изводи от решението:

Тръмп надценява активите си

Engoron установи, че Тръмп последователно надценява Мар-а-Лаго, завишавайки стойността му в един финансов отчет с цели 2300 процента.

Тръмп също излъга за размера на апартамента си в Манхатън. Той твърди, че неговият триетажен пентхаус в Тръмп Тауър е почти три пъти по-голям от действителния размер, оценявайки го на 327 милиона долара.

Нито един апартамент в Ню Йорк не се е продавал на близка до тази сума, каза Джеймс.


Тръмп излъга във финансовите си отчети

Engoron също установи, че Тръмп, неговата компания и ключови ръководители многократно са лъгали в годишните финансови отчети, като са пожънали награди като изгодни условия на заема и по-ниски застрахователни премии.

Тези тактики прекрачиха границата и нарушиха закона, каза съдията, отхвърляйки твърдението на Тръмп, че отказът от отговорност във финансовите отчети го освобождава от всякакви неправомерни действия.

В решението си от 35 страници Engoron пише, че Тръмп не прави разграничение между стойността на наема на регулирани и нерегулирани апартаменти или ограничена и неограничена земя.

Тръмп може да получи забрана за бизнес в Ню Йорк

Джеймс поиска забрана на Тръмп и трите му най-големи деца отново да управляват компания, базирана в Ню Йорк.

Освен това тя търси 250 милиона долара, което според нея е приблизителната стойност на ползите, получени от предполагаемата измама.

Съдията разпореди някои от бизнес лицензите на Тръмп да бъдат отменени като наказание, което затрудни или направи невъзможно за тях да правят бизнес в Ню Йорк, и каза, че той ще продължи да има независим наблюдател, който да наблюдава операциите на организацията на Тръмп.

Ако заповедта не бъде обжалвана успешно, Тръмп ще загуби правомощията да взема стратегически и финансови решения за някои от ключовите си имоти в щата.

Благотворителната организация Trump Foundation беше закрита.


Денят на мармота

Адвокатите на Тръмп бяха поискали от съдията да отхвърли делото, което той отказа. Те твърдят, че на Джеймс законно не е било разрешено да заведе дело, тъй като няма доказателства, че обществеността е била ощетена от действията на Тръмп.

Те твърдят, че няколко обвинения в делото са забранени от давността. Engoron, отбелязвайки, че категорично е отхвърлил тези аргументи по-рано по делото, ги приравни на „времевата примка във филма Groundhog Day“.

Той глоби петима адвокати по $7500 като наказание за участие в повтарящи се спорове, но отхвърли искането на Джеймс да санкционира Тръмп и други обвиняеми.

Тръмп нарича управляващите „неамерикански“

Тръмп направи поредица от изявления срещу решението, като го нарече „неамериканско“ и част от продължаващ заговор да навреди на кампанията му за завръщане в Белия дом.

„Моите граждански права са нарушени и някой апелативен съд, независимо дали е федерален или щат, трябва да отмени това ужасно, неамериканско решение“, написа той на своя сайт Truth Social.

Адвокатът на Тръмп, Кристофър Кисе, каза, че ще обжалват, наричайки решението „напълно несвързано с фактите и приложимото право“.

Процесът без съдебни заседатели

Решението на Engoron – което идва във фаза от делото, известна като съкратено съдебно решение – решава ключовия иск в делото на Джеймс, но остават шест други.

Предвидено е Engoron да проведе процес без съдебни заседатели, който да започне на 2 октомври, преди да вземе решение по тези искове и евентуалните наказания, които може да наложи. Процесът може да продължи до декември, каза Engoron.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР